Sådan bruger du håndsprit rigtigt

Selvom de fleste af os er blevet vaccineret og mange restriktioner er blevet løftet, så giver det ofte stadig mening at bruge håndsprit på de fleste arbejdspladser. Det er nemlig langtfra kun corona, der kan smitte mellem medarbejdere. Hver vinter oplever vi bl.a. hvordan influenza og almindelige forkølelser spredes fra medarbejder til medarbejder. Dette kan håndsprit være med til at modvirke. For at håndspritten er effektiv er det dog vigtigt, at den bruges rigtigt. 

Hvad er en god håndsprit?

En god håndsprit skal indeholde en bestemt mængde alkohol for at være effektiv nok mod bekæmpelse af virus. Den skal indeholde ethanol eller isopropanol, som begge er to typer alkohol. Derudover skal der være ca. 70% alkohol i flasken for, at den er effektiv nok. Derudover bør du selvfølgelig også holde øje med udløbsdatoen. Håndsprit har normalt en holdbarhed på mellem 2-3 år. Derefter vil man ikke kunne garantere, at håndspritten er effektiv nok. Dette skyldes at alkohol fordamper over tid, så procentdelen af alkohol vil blive mindre og mindre over tid. 

Hvordan bruges håndsprit rigtigt?

Ikke kun procentdelen af alkohol i din håndsprit, men også hvordan du bruger den er vigtig for at få den optimale effekt. Det er vigtigt at håndspritten spredes godt overalt på dine hænder. Det er derfor vigtigt, at du tager nok håndsprit for at sprede det effektivt. Dine hænder skal dog ikke dryppe af håndsprit. Hvis muligt, så er det dog bedre at vaske hænder, men dette skal også gøres meget grundigt og helst i ca. 30 sekunder. 

Brug en god håndsprit dispenser

Håndsprit dispensere kan også hjælpe med, at du bruger din håndsprit rigtigt. Hvis en håndsprit dispenser placeres et sted, hvor den er meget tydeligt, så er dispenseren en effektiv måde at påminde brugeren om at bruge håndspritten. Man kan desuden få håndsprit dispensere, der er elektroniske. Det betyder, at de er helt berøringsfrie og at de distribuerer den helt rigtige mængde håndsprit til hver bruger. Hvis du er på udkig efter en håndsprit dispenser, så kan du med fordel tage et kig på udvalget af dispensere på https://haandspritdispensere.dk/