Dine muligheder for dyretransport

Hvis du skal have transporteret et levende dyr til og eller fra udlandet, så er der ingen tvivl om, at det nok er en opgave, der betyder meget for dig. Uanset om det er et dyr i Zoologisk have eller et kæledyr, så har de fleste dyr en høj affektionsværdi for ejerne og dem, der dagligt ser til dyrene. Derfor er det vigtigt, at dyret er i trygge hænder, når det transporteres til udlandet. Afhængig af hvilket dyr, der skal transporteres til udlandet, så har du følgende muligheder. 

Transport af levende dyr via fly

Hvis du skal have transporteret en lille hund eller kat til udlandet, så kan det være, at du må tage det med ombord på et fly, som din håndbagage. Det er dog kun nogle flyselskaber, der tillader dette, og det er langt fra alle kæledyr, der er tilladt. Det er kun meget små katte og hunde, der kan tages med ombord som håndbagage. Håndbagagen skal nemlig kunne placeres under sædet foran dig. Du bør også være opmærksom på, at det ikke vil være tilladt at tage dyret ud af sit bur i løbet af flyrejsen. Du vil altså kun have mulighed for at berolige dyret, uden at åbne buret. 

Dyretransport via fragtfirmaer

Hvis det ikke er en mulighed at tage dyret med ombord på et fly som håndbagage, så er et fragtfirma en god løsning. I samarbejde med et dyretransport fragtfirma, som N. A. Nissen, kan I finde en fragtløsning, der er bedst for dyret. N. A. Nissen vil desuden sørge for at have styr på alt det administrative arbejde, der skal gennemføres ift. transport af levende dyr samt have overblikket over al lovgivning, der påvirker transporten. De vil kunne tilbyde transportkasser eller bure, der overholder alle regler om størrrelse og lufthuller. Derudover vil de kunne rådgive om, hvordan man kan forberede sit kæledyr på turen. Når et fragtfirma anvendes vil dyret nemlig blive placeret i bagagerummet på et fly, og du vil ikke kunne se dyret i løbet af rejsen.