Den rigtige hundesele sikrer en skånsom gåtur for din hund

Har du hund? Så er du formentlig ude at gå tur med den hver eneste dag, og måske endda flere gange dagligt. Frisk luft og kilometer i poterne er godt for hunden, men det er også vigtigt, at den er komfortabel i sin snor. Derfor er en hundesele en rigtig god løsning, så hunden ikke bare trækker afsted i en snor fastgjort i halsbåndet.

Mange forskellige typer seler

En sele er ikke bare en sele. Din hund har brug for en sele, der passer præcis til dens behov. På designforpets.dk kan du finde den bedste hundesele til din hund. Der findes mange forskellige seler. Nogle hunde vil føle sig mest komfortable og tilpas i en blød sele, der er polstret, så den ikke gnaver, mens andre hellere vil gå i en sele, der er mere simpel og fylder mindre. Hvis din hund har en tendens til at trække meget i snoren, når I går tur, så kan en snor i halsbåndet være med til at forværre denne vane. Derfor er det også en god idé at anskaffe en sele, der i stedet støtter hele hundens forparti.

Seler til flere formål

Hvis du skal have hunden med at køre, er det vigtigt, at den er fastspændt. Derfor findes der også bilseler, så du er sikker på, at hunden ikke flyver rundt, når du bremser hårdt op, eller når den får øje på noget og bliver nysgerrig. Bilseler kan også bruges til almindelige gåture, men har den fordel, at de nemt kan klikkes på en almindelig sikkerhedssele i biler.

Er du ved at lære din hund at gå pænt, når I er ude at gå tur, så kan en komfortabel træningssele være vejen frem. Selen støtter godt og hjælper hunden til at undgå at trække for meget. Desuden er den udstyret med reflekser, så modkørende eller andre personer på fortovet kan få øje på jer, også selvom det er en lille hund, du er ude at gå med.

Generelt fås selerne i mange størrelser, så det både er større hunde og de helt små, der kan få en sele, der sidder godt.