Begynderens guide til køb af et trommesæt

Der er altid super spændende at købe sit første trommesæt. Som førstegangskøber er det meget vigtigt, at du finder et sæt, som passer til din spillestil. Med de helt rigtige trommer kan du være sikker på, at du hurtigt vil udvikle dig, og blive bedre. For at gøre livet lidt nemmere for dig, har vi lavet denne guide til køb af et trommesæt for begyndere. 

Hvad skal der være i et trommesæt?

Et trommesæt kan indeholde forskellige elementer. De fleste sæt indeholder dog ca. 5 elementer, fordi det giver dig god mulighed for at variere din musik. Generelt skal et trommesæt inkludere en stortromme samt nogle mindre trommer og nogle bækkener. Med dette setup kan du øve dig på mange forskellige sange og genre. Nogle trommesæt indeholder også 8 eller 9 elementer, men det er ofte ikke nødvendigt for begyndere. Alt for mange elementer kan være forvirrende i begyndelsen. 

Hvor skal trommesættet stå?

Det er vigtigt, at overveje hvor trommesættet skal stå. Et trommesæt fylder nemlig meget. Derudover skal det ofte også nemt kunne pakkes sammen og transporteres ud af lokalet, hvis man skal spille til en koncert. Hvis det skal stå derhjemme, så bør du også tænke over lydisolering. Undersøg om der er noget du kan gøre for at lydisolere lokalet endnu mere. Derved undgår du at genere andre i boligen og dine naboer, hver gang du spiller. Hvis det ikke er muligt at spille i et forholdsvist lydisoleret lokale, så undersøg om du kan få adgang til et øvelokale, hvor trommesættet kan stå. Hvis plads er et problem, så kan du købe et elektronisk trommesæt, som optager meget mindre plads end et akustisk trommesæt. 

Hvilken lyd foretrækker du?

Trommesæt har ofte forskellige lyde, fordi de laves af forskellige materialer. Derfor er det værd at undersøge hvilken lyd du foretrækker. Ofte vil trommer af bestemte materialer derfor egne sig til bestemte genre. Nogle trommesæt laves af akryl, hvilket kan virke som dårlig kvalitet ift. træ, men akryl absorbere faktisk ikke lyden så meget som træ. Derfor foretrækker nogle trommeslagere akryl. Et trommesæt af birk er ofte godt til at afspille høje frekvenser, og et sæt af Amerikansk maple er godt til at spille midt til høje frekvenser. Hos www.drumlimousine.dk finder du trommesæt i mange forskellige materialer.